Przetwory warzywne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • Imam Bayildi

    IMAM BAYLDI| BAKŁAŻAN IMAM

    BAKŁAŻAN W SOSIE POMIDOROWYM

    POTRAWA Z BAKŁAŻANÓW

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Imam Bayildi to przepis na orientalne dania z nadziewanego bakłażana. Jest to danie wegetariańskie, które zawiera wiele składników odżywczych i niskokalorycznych. Chociaż fani proteinowych potraw mogą zrobić Imam Bayildi z mięsem – wystarczy dodać dowolne mięso lub mięso mielone do tradycyjnej receptury. [Imam Bayildi przepis – Wailz.pl].

    Danie jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe, ponieważ skórka bakłażana zawiera nazuninę. Substancja, która chroni komórki układu nerwowego i jest naturalnym antyoksydantem.

    Imam Bayildi jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe – Wailz.pl

    Składniki: bakłażany, pomidory, papryka, czosnek, cebula, pietruszka, olej roślinny, sól.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.
    Polecamy każdemu, kto lubi smak pieczonej w oleju oberżyny.

    Waga: 520 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    tłuszcz: 5.0 g
    węglowodany: 8.5 g
    białko: 2.5 g

    Wartość energetyczna: 89 kcal/327 kJ

  • Pasta z bakłażanu, kawior z bakłażanu

    PASTA Z BAKŁAŻANA | KAWIOR Z BAKŁAŻANA

    PASTA ORMIAŃSKA

    POTRAWA Z BAKŁAŻANÓW

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Pasta z bakłażana zawiera witaminy B1, B6, PP, B2, B12, B5, kwas askorbinowy, cynk i mangan. [Pasta z bakłażana przepis – Wailz.pl].

    Użyteczne właściwości kawioru z bakłażana:
    Bakłażan zawiera dużo błonnika, który poprawia trawienie i nawet bakłażan w puszce nie traci wszystkich swoich przydatnych właściwości. Kawior bakłażanowy jest dobry dla serca, dzięki obecności w nim potasu, obniża poziom cukru we krwi i cholesterolu. A zawarte w bakłażanie pierwiastki śladowe miedzi i żelaza są przydatne w leczeniu anemii.

    Użyteczne właściwości kawioru z bakłażana – Wailz.pl

    Składniki: bakłażan, papryka, marchewka, cebula, pasta pomidorowa, warzywa, sól, cukier, olej roślinny.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.

    Waga: 530 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    kalorie: 119 kcal/497,4 kJ
    tłuszcz: 9.0 g
    węglowodany: 7.5 g
    białko: 1.2 g

  • Liście winogron

    LIŚCIE WINOGRON

    NATURALNE MARYNOWANE LIŚCIE WINOGRON

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Liście winogron są dość powszechnym produktem spożywczym. Ich zastosowanie w gotowaniu w wielu krajach jest bardzo popularne [Liście winogron dolma – Wailz.pl].

    Przecież używając tego produktu, można przygotować wiele różnych potraw.
    Liście w puszce nadadzą im niesamowity smak i zapewnią niezapomnianą gastronomiczną przyjemność.
    Ponadto, przy umiarkowanym spożyciu liści winogron, można poprawić swój organizm i napełnić go przydatnymi składnikami.

    Potrawy z liści winogron – Wailz.pl

    Składniki: liście winogron, woda, sól.

    Waga netto: 680 g

    Wartości odżywcze na 100 g:
    kalorie: 62,8 kcal/266,9 kJ
    węglowodany: 11.5 g
    białko: 4.2 g

  • Okra_Bamia_Piżmian

    OKRA MARYNOWANA

    PIŻMIAN MARYNOWANA

    BAMIA MARYNOWANA

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Okra marynowana to część wielu sałatek, stosowana również jako pikantna przekąska. Niektóre osoby po raz pierwszy słyszą o tym nieznanym warzywo. Bamia (druga nazwa) jest często używana w kuchni wegetariańskiej i na południu kraju, gdzie rośnie. [Bamia przepis – Wailz.pl].

    Korzyści z zamarynowanej bamia – Wailz.pl

    Korzyści z zamarynowanej bamia
    Popularność “damskich palców” przyniosła jego skład i smak, przypominający coś pomiędzy szparagami a bakłażanem. Oprócz bogatego składu witamin, błonnika i minerałów, bambus w puszce zawiera kwas foliowy, który jest niezbędny dla kobiet w ciąży oraz do stymulacji procesów regeneracyjnych.

    Składniki: okra, czosnek, ocet, liść laurowy, pieprz czarny i aromatyczny, pietruszka, sól, woda.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.

    Waga: 680 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:

    węglowodany: 7 g

    Wartość energetyczna: 28 kcal/119 kJ

  • JONJOLI; DŻONDŻOLI

    JONJOLI
    DŻONDŻOLI
    Marynowane kwiaty

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Gruzińskie kapary. Mieszanka ziołowa z górskich łąk Gruzji
    Przygotowany ze świeżych kwiatów dżondżoli z lasów z wysokich gór Kaukazu w Gruzji. Uzupełniany zalewą solną z dodatkiem oleju i przypraw. [JONJOLI przepis – Wailz.pl].

    Korzyści z zamarynowanej dzondzoli – Wailz.pl

    Doskonale nadaje się jako przekąska do mocnych drinków i zimnych dań.

    Składniki: kwiaty Jonjoli, roztwór solanki.

    Waga: 530 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:

    białko–2,3 g,
    tłuszcz–0,4 g,
    tłuszcze nasycone–0 g,
    węglowodany–1,8 g
    z czego cukru–1,8 g,
    sól–1,6 g.
    Wartość energetyczna: 20 Kcal.

  • dolma z liścia winogronowego Out of stock

    LIŚCIE WINOGRONA

    NATURALNE MARYNOWANE LIŚCIE WINOGRON

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Konserwowane liście winogron są zdrowym i pożywnym produktem, który jest integralną częścią wielu potraw.
    I, oczywiście, jest to podstawa soczystej dolmy, która jest kochana i przygotowywana w wielu krajach na całym świecie.
    Liście winogron doskonale nadają się do stosowania w diecie, ponieważ zawierają bardzo mało węglowodanów i tłuszczów. [Liście winogron w diecie – Wailz.pl].

    Ponadto, liście winogron zwiększają odporność, wzmacniają kości, mają działanie antyoksydacyjne, są źródłem wielu pożytecznych mikroelementów i witamin.

    Wiele osób lubi używać liści winogron jako samodzielnej przekąski. Najczęściej jednak produkt ten jest dodawany do różnych sałatek i drugich dań.

    Wiele osób używają liści winogron jako samodzielne przekąski – Wailz.pl

    Składniki: liście winogron, sól, kwas cytrynowy, woda.

    Waga netto: 900 g/ 1000 ml

    Wartości odżywcze na 100 g:
    tłuszcz: 0.0 g
    cholesterol: 0.0 g
    sód: 114.0 mg
    węglowodany: 2.9 g
    cukier: 0.0 g
    błonnik: 0.0 g
    białko: 0.3 g

    Wartość energetyczna: 21 kcal/88 kJ

  • Pasta z bakłażana, kawior z bakłażana Out of stock

    PASTA Z BAKŁAŻANA DOMOWA

    KAWIOR Z BAKŁAŻANA

    PASTA ORMIAŃSKA

    POTRAWA Z BAKŁAŻANÓW

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Kawior z bakłażana zawiera witaminy B1, B6, PP, B2, B12, B5, kwas askorbinowy, cynk i mangan. [Kawior z bakłażana przepis – Wailz.pl].

    Użyteczne właściwości pasty z bakłażana:
    Bakłażan zawiera dużo błonnika, który poprawia trawienie i nawet bakłażan w puszce nie traci wszystkich swoich przydatnych właściwości. Kawior bakłażanowy jest dobry dla serca, dzięki obecności w nim potasu, obniża poziom cukru we krwi i cholesterolu. A zawarte w bakłażanie pierwiastki śladowe miedzi i żelaza są przydatne w leczeniu anemii.

    Użyteczne właściwości kawioru z bakłażana – Wailz.pl

    Składniki: bakłażan, pieprz, marchewka, cebula, pasta pomidorowa, olej słonecznikowy, sól, cukier, pietruszka, przyprawy.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.

    Waga: 720 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    tłuszcz: 9 g
    węglowodany: 7.5 g
    w tym cukry: 0.05 g
    białko: 1.2 g
    sól: 0.1 g

    Wartość energetyczna: 116 kcal/486 kJ

  • Buteń marynowany Out of stock

    BUTEŃ MARYNOWANY
    ORMIAŃSKA PRZEKĄSKA

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Buten jest unikalną rośliną o zagęszczonej łodydze i ażurowych liściach, która jest bliskim krewnym marchewki, świerząbki, trybuli i pasternaku. Ze względu na swój jasny smak, Buten jest bardzo często używany jako jedzenie. Jest to wartość kulinarna, a czasami stosowana jako ludowe remedium na różne choroby: do leczenia chorób układu pokarmowego, chorób zapalnych, przeziębień, jako lekarstwo na miażdżycę.[Buten przepis – Wailz.pl].

    Korzyści z zamarynowanego butenia – Wailz.pl

    Tradycyjna domowa receptura ormiańskiej kuchni. Słodko-kwaśny smak butenu marynowanego sprawia, że jest on doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.

    Również buten doda pikantności sałatce warzywnej lub zupie.

    Idealna przekąska na wódkę lub chacha.

    Składniki: buten, sól, woda, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości), cukier, ocet.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    Zaskocz swoich gości oryginalną przekąską i dodaj pikantne nuty do zwykłych potraw.

    Waga: 720 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:

    tłuszcz: 0 g
    tłuszcze nasycone: 0 g
    węglowodany: 9 g
    w tym cukry: 2.5 g
    białko: 0 g
    sól: 5 g

    Wartość energetyczna: 36 kcal/151 kJ

Przetwory warzywne

Naturalne przetwory warzywne z Gruzji i Armenii pochodzące od najlepszych producentów będą nie tylko doskonałym zamiennikiem świeżych owoców, ale także doskonałą gratką dla całej rodziny na świąteczny lub codzienny stół.

Przetwory warzywne pomidorów, ogórków, bakłażanów, marchwi, papryki i innych darów natury oferowana przez gruzińskie i ormiańskie fabryki to w 100% naturalne produkty [Pasta z bakłażana – wailz.pl]

W każdym słoiku z warzywami:

  • naturalne świeże warzywa uprawiane w czystych ekologicznie warunkach na żyznej ziemi, wyłącznie przy użyciu naturalnych “nawozów”, z których główne to wysokiej jakości woda źródlana i ciepłe południowe słońce;
  • pachnące przyprawy – pieprz, ziarna musztardy, czosnek i tak dalej;
  • dodatkowe przyprawy, zioła;
  • naturalne środki konserwujące – sól, kwas cytrynowy itp.

Gruzińskie i Ormiańskie warzywa w słoiku są produkowane według tradycyjnych receptur, które były testowane przez dziesięciolecia.

Przetwory warzywne produkowane według tradycyjnych receptur – wailz.pl

Dlatego są zdrowe i smaczne.
Oferowane przetwory warzywne są ekologicznie czyste, w pełni spełniają istniejące wymagania i mają doskonałe właściwości smakowe.
Sklep internetowy z produktami naturalnymi z Gruzji i Armenii oferuje możliwość zakupu przetworów warzywnych w Warszawie, w Krakowie, w Poznanie, we Wrocławiu, w Łodzi, w Katowice, w Gdańskie w przystępnych, niskich cenach hurtowych i detalicznych.

Nasz sklep współpracuje zarówno z klientami prywatnymi, jak i z przedstawicielami restauracji i innych firm.

  • Liści winogrona
  • Imam Bayldy, Bakłażan Imam
  • Pasta z bakłażana
  • Okra marynowana
  • Buteń marynowany