PRZETWORY

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • Imam Bayildi

    IMAM BAYLDI| BAKŁAŻAN IMAM

    BAKŁAŻAN W SOSIE POMIDOROWYM

    POTRAWA Z BAKŁAŻANÓW

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Imam Bayildi to przepis na orientalne dania z nadziewanego bakłażana. Jest to danie wegetariańskie, które zawiera wiele składników odżywczych i niskokalorycznych. Chociaż fani proteinowych potraw mogą zrobić Imam Bayildi z mięsem – wystarczy dodać dowolne mięso lub mięso mielone do tradycyjnej receptury. [Imam Bayildi przepis – Wailz.pl].

    Danie jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe, ponieważ skórka bakłażana zawiera nazuninę. Substancja, która chroni komórki układu nerwowego i jest naturalnym antyoksydantem.

    Imam Bayildi jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe – Wailz.pl

    Składniki: bakłażany, pomidory, papryka, czosnek, cebula, pietruszka, olej roślinny, sól.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.
    Polecamy każdemu, kto lubi smak pieczonej w oleju oberżyny.

    Waga: 520 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    tłuszcz: 5.0 g
    węglowodany: 8.5 g
    białko: 2.5 g

    Wartość energetyczna: 89 kcal/327 kJ

  • Pasta z bakłażanu, kawior z bakłażanu

    PASTA Z BAKŁAŻANA | KAWIOR Z BAKŁAŻANA

    PASTA ORMIAŃSKA

    POTRAWA Z BAKŁAŻANÓW

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Pasta z bakłażana zawiera witaminy B1, B6, PP, B2, B12, B5, kwas askorbinowy, cynk i mangan. [Pasta z bakłażana przepis – Wailz.pl].

    Użyteczne właściwości kawioru z bakłażana:
    Bakłażan zawiera dużo błonnika, który poprawia trawienie i nawet bakłażan w puszce nie traci wszystkich swoich przydatnych właściwości. Kawior bakłażanowy jest dobry dla serca, dzięki obecności w nim potasu, obniża poziom cukru we krwi i cholesterolu. A zawarte w bakłażanie pierwiastki śladowe miedzi i żelaza są przydatne w leczeniu anemii.

    Użyteczne właściwości kawioru z bakłażana – Wailz.pl

    Składniki: bakłażan, papryka, marchewka, cebula, pasta pomidorowa, warzywa, sól, cukier, olej roślinny.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.

    Waga: 530 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    kalorie: 119 kcal/497,4 kJ
    tłuszcz: 9.0 g
    węglowodany: 7.5 g
    białko: 1.2 g

  • Liście winogron

    LIŚCIE WINOGRON

    NATURALNE MARYNOWANE LIŚCIE WINOGRON

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Liście winogron są dość powszechnym produktem spożywczym. Ich zastosowanie w gotowaniu w wielu krajach jest bardzo popularne [Liście winogron dolma – Wailz.pl].

    Przecież używając tego produktu, można przygotować wiele różnych potraw.
    Liście w puszce nadadzą im niesamowity smak i zapewnią niezapomnianą gastronomiczną przyjemność.
    Ponadto, przy umiarkowanym spożyciu liści winogron, można poprawić swój organizm i napełnić go przydatnymi składnikami.

    Potrawy z liści winogron – Wailz.pl

    Składniki: liście winogron, woda, sól.

    Waga netto: 680 g

    Wartości odżywcze na 100 g:
    kalorie: 62,8 kcal/266,9 kJ
    węglowodany: 11.5 g
    białko: 4.2 g

  • Okra_Bamia_Piżmian

    OKRA MARYNOWANA

    PIŻMIAN MARYNOWANA

    BAMIA MARYNOWANA

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Okra marynowana to część wielu sałatek, stosowana również jako pikantna przekąska. Niektóre osoby po raz pierwszy słyszą o tym nieznanym warzywo. Bamia (druga nazwa) jest często używana w kuchni wegetariańskiej i na południu kraju, gdzie rośnie. [Bamia przepis – Wailz.pl].

    Korzyści z zamarynowanej bamia – Wailz.pl

    Korzyści z zamarynowanej bamia
    Popularność “damskich palców” przyniosła jego skład i smak, przypominający coś pomiędzy szparagami a bakłażanem. Oprócz bogatego składu witamin, błonnika i minerałów, bambus w puszce zawiera kwas foliowy, który jest niezbędny dla kobiet w ciąży oraz do stymulacji procesów regeneracyjnych.

    Składniki: okra, czosnek, ocet, liść laurowy, pieprz czarny i aromatyczny, pietruszka, sól, woda.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.

    Waga: 680 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:

    węglowodany: 7 g

    Wartość energetyczna: 28 kcal/119 kJ

  • JONJOLI; DŻONDŻOLI

    JONJOLI
    DŻONDŻOLI
    Marynowane kwiaty

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Gruzińskie kapary. Mieszanka ziołowa z górskich łąk Gruzji
    Przygotowany ze świeżych kwiatów dżondżoli z lasów z wysokich gór Kaukazu w Gruzji. Uzupełniany zalewą solną z dodatkiem oleju i przypraw. [JONJOLI przepis – Wailz.pl].

    Korzyści z zamarynowanej dzondzoli – Wailz.pl

    Doskonale nadaje się jako przekąska do mocnych drinków i zimnych dań.

    Składniki: kwiaty Jonjoli, roztwór solanki.

    Waga: 530 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:

    białko–2,3 g,
    tłuszcz–0,4 g,
    tłuszcze nasycone–0 g,
    węglowodany–1,8 g
    z czego cukru–1,8 g,
    sól–1,6 g.
    Wartość energetyczna: 20 Kcal.

  • dolma z liścia winogronowego Out of stock

    LIŚCIE WINOGRONA

    NATURALNE MARYNOWANE LIŚCIE WINOGRON

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Konserwowane liście winogron są zdrowym i pożywnym produktem, który jest integralną częścią wielu potraw.
    I, oczywiście, jest to podstawa soczystej dolmy, która jest kochana i przygotowywana w wielu krajach na całym świecie.
    Liście winogron doskonale nadają się do stosowania w diecie, ponieważ zawierają bardzo mało węglowodanów i tłuszczów. [Liście winogron w diecie – Wailz.pl].

    Ponadto, liście winogron zwiększają odporność, wzmacniają kości, mają działanie antyoksydacyjne, są źródłem wielu pożytecznych mikroelementów i witamin.

    Wiele osób lubi używać liści winogron jako samodzielnej przekąski. Najczęściej jednak produkt ten jest dodawany do różnych sałatek i drugich dań.

    Wiele osób używają liści winogron jako samodzielne przekąski – Wailz.pl

    Składniki: liście winogron, sól, kwas cytrynowy, woda.

    Waga netto: 900 g/ 1000 ml

    Wartości odżywcze na 100 g:
    tłuszcz: 0.0 g
    cholesterol: 0.0 g
    sód: 114.0 mg
    węglowodany: 2.9 g
    cukier: 0.0 g
    błonnik: 0.0 g
    białko: 0.3 g

    Wartość energetyczna: 21 kcal/88 kJ

  • Pasta z bakłażana, kawior z bakłażana Out of stock

    PASTA Z BAKŁAŻANA DOMOWA

    KAWIOR Z BAKŁAŻANA

    PASTA ORMIAŃSKA

    POTRAWA Z BAKŁAŻANÓW

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Kawior z bakłażana zawiera witaminy B1, B6, PP, B2, B12, B5, kwas askorbinowy, cynk i mangan. [Kawior z bakłażana przepis – Wailz.pl].

    Użyteczne właściwości pasty z bakłażana:
    Bakłażan zawiera dużo błonnika, który poprawia trawienie i nawet bakłażan w puszce nie traci wszystkich swoich przydatnych właściwości. Kawior bakłażanowy jest dobry dla serca, dzięki obecności w nim potasu, obniża poziom cukru we krwi i cholesterolu. A zawarte w bakłażanie pierwiastki śladowe miedzi i żelaza są przydatne w leczeniu anemii.

    Użyteczne właściwości kawioru z bakłażana – Wailz.pl

    Składniki: bakłażan, pieprz, marchewka, cebula, pasta pomidorowa, olej słonecznikowy, sól, cukier, pietruszka, przyprawy.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    To słynna i bardzo smaczna przekąska.

    Waga: 720 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    tłuszcz: 9 g
    węglowodany: 7.5 g
    w tym cukry: 0.05 g
    białko: 1.2 g
    sól: 0.1 g

    Wartość energetyczna: 116 kcal/486 kJ

  • Buteń marynowany Out of stock

    BUTEŃ MARYNOWANY
    ORMIAŃSKA PRZEKĄSKA

    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

     

    Buten jest unikalną rośliną o zagęszczonej łodydze i ażurowych liściach, która jest bliskim krewnym marchewki, świerząbki, trybuli i pasternaku. Ze względu na swój jasny smak, Buten jest bardzo często używany jako jedzenie. Jest to wartość kulinarna, a czasami stosowana jako ludowe remedium na różne choroby: do leczenia chorób układu pokarmowego, chorób zapalnych, przeziębień, jako lekarstwo na miażdżycę.[Buten przepis – Wailz.pl].

    Korzyści z zamarynowanego butenia – Wailz.pl

    Tradycyjna domowa receptura ormiańskiej kuchni. Słodko-kwaśny smak butenu marynowanego sprawia, że jest on doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.

    Również buten doda pikantności sałatce warzywnej lub zupie.

    Idealna przekąska na wódkę lub chacha.

    Składniki: buten, sól, woda, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości), cukier, ocet.

    Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

    Zaskocz swoich gości oryginalną przekąską i dodaj pikantne nuty do zwykłych potraw.

    Waga: 720 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:

    tłuszcz: 0 g
    tłuszcze nasycone: 0 g
    węglowodany: 9 g
    w tym cukry: 2.5 g
    białko: 0 g
    sól: 5 g

    Wartość energetyczna: 36 kcal/151 kJ

PRZETWORY – Wailz.pl