DŻEMY

Wyświetlanie 1–9 z 11 wyników

  • Dżem bez konserwantów, konfitura, przetwory z Armenii

    DŻEM TRUSKAWKOWY

    100% Z PRAWDZIWYCH TRUSKAWEK.
    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Konfitura z truskawek jest produkowana zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Dżem z truskawek przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji dżemów i konfitur z truskawek wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu z truskawek jest to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Dżem truskawkowy przepis – Wailz.pl]

    W ten sposób nasza konfitura z truskawek dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: truskawki, cukier, kwas cytrynowy.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 62 g
    Wartość energetyczna: 248 Kcal/1040 kJ

  • Dżem bez konserwantów, konfitura, przetwory z Armenii

    DŻEM JEŻYNOWY

    100% Z PRAWDZIWYCH JEŻYN.
    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Dżem z jeżyn jest produkowany zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Konfitura jeżynowa przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji dżemów i konfitur z jeżyn wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu jeżynowego jest to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Dżem z jeżyn – Wailz.pl]

    W ten sposób nasza konfitura jeżynowa dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: jeżyny, cukier.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 68 g
    Wartość energetyczna: 270 Kcal/612 kJ

  • Ekologiczne dżemy, konfitury, przetwory z Armenii

    DŻEM MALINOWY

    100% Z PRAWDZIWYCH MALIN.
    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Dżem z malin jest produkowany zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Konfitura malinowa przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji dżemów i konfitur z malin wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu malinowego jest to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Konfitura z malin – Wailz.pl]

    W ten sposób nasza konfitura z malin dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: maliny, cukier.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 62 g
    Wartość energetyczna: 248 Kcal/1040 kJ

  • Dżem bez konserwantów, konfitura, przetwory z Armenii

    DŻEM WIŚNIOWY

    100% Z PRAWDZIWYCH WIŚNI.
    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Dżem z wiśni jest produkowany zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Konfitura z wiśni przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji dżemów i konfitur z wiśni wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu wiśniowego jest to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Konfitura z wiśni – Wailz.pl]

    W ten sposób nasz dżem z wiśni dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: wiśni, cukier, kwas cytrynowy.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 62 g
    Wartość energetyczna: 246 Kcal/1040 kJ

  • Dżem bez konserwantów, konfitura, przetwory z Armenii

    KONFITURA Z CZEREŚNI

     100% Z PRAWDZIWYCH CZEREŚNI

    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Konfitura z białych czereśni jest produkowany zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Konfitura z czereśni przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji konfitury z czereśni wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu z jasnych czereśni są to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Konfitura z czereśni – Wailz.pl]

    W ten sposób nasza konfitura z czereśni dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: białe czereśni, cukier, kwas cytrynowy.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 62 g
    Wartość energetyczna: 248 Kcal/1040 kJ

  • Dżem bez konserwantów, konfitura, przetwory z Armenii

    DŻEM Z FIGI

     100% Z PRAWDZIWYCH FIG

    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Konfitura figowa jest produkowany zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Dżem figowy przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji dżemów i konfitur z figi wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu z figi są to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Konfitura figowa – Wailz.pl]

    W ten sposób nasza konfitura figowa dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: figi, cukier.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 62 g
    Wartość energetyczna: 248 Kcal/1040 kJ

  • Dżem bez konserwantów, konfitura, przetwory z Armenii Out of stock

    DŻEM Z DYNI

     100% Z PRAWDZIWYCH DYŃ

    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i            innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Konfitura z dyni jest produkowany zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Dżem z dyni przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji dżemów i konfitur z dyni wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu z dyni są to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Konfitura z dyni – Wailz.pl]

    W ten sposób nasza przetwory z dyni dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: dyni, cukier.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 62 g
    Wartość energetyczna: 248 Kcal/1040 kJ

  • konfitura z orzecha włoskiego

    KONFITURA Z ORZECHA WŁOSKIEGO

     100% Z PRAWDZIWYCH ORZECHÓW WŁOSKICH

    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu Armenii wiosek i lasów.
    Konfitura z zielonych orzechów jest produkowana zgodnie z tradycyjną recepturą.

    Dżem z orzechów włoskich przyjazny dla środowiska – Wailz.pl

    Surowce do produkcji dżemów i konfitur z orzecha włoskiego wykorzystują ekologiczne i czyste produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które nie zawierają substancji toksycznych i chemicznych niebezpiecznych dla zdrowia.
    Tajemnicą nieporównywalnego smaku i jakości dżemu z orzechów włoskich są to, że większość pracy wykonywana jest ręcznie, ściśle przestrzegając wszystkich standardów sanitarno-higienicznych. [Konfitura z orzechów włoskich – Wailz.pl]

    W ten sposób nasza konfitura z zielonych orzechów dostarczają klientom różnorodnych produktów o niepowtarzalnym smaku i jakości.

    Składniki: świeże zielone orzechy włoskie, cukier, kwas cytrynowy, goździki, cynamon, kardamon, woda.

    Waga: 440 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu: węglowodany 68 g
    Wartość energetyczna: 1156 kJ

  • Out of stock

    DŻEM BRZOSKWINIOWY

    100% Z PRAWDZIWYCH BRZOSKWIŃ.

    Bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, emulgatorów i innych sztucznych dodatków.

    Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu gruzińskich wiosek i lasów.
    Marynowane brzoskwinie w cukrze.

    Składniki: brzoskwinia, cukier, woda.

    Waga: 360 g

DŻEM | KONFITURA

Historia Dżemu
Konfitura jest rodzajem dżemu. Historia jego powstania sięga czasów starożytnych.
Pierwsza wzmianka o tym produkcie znajduje się w “Historii Naturalnej Pliniusza Starszego”, opracowanej w 77 roku przed naszą erą.
W tamtych czasach konfitura była daniem z owoców gotowanych w miodzie i była kosztowną przyjemnością dostępną tylko dla uprzywilejowanych warstw społecznych.

Konfitura była daniem z owoców gotowanych w miodzie – Wailz.pl

Uważa się, że współczesny dżem po raz pierwszy pojawił się na Węgrzech na początku XVII wieku. Sama nazwa “dżem” ma francuskie korzenie. Francuzi w znacznym stopniu przyczynili się do poprawy tego deseru.
Na przykład we Francji żelatyna była używana do zagęszczania dżemu. W XIX wieku do produkcji dżemów zaczęto używać taniego cukru buraczanego, dlatego konfitura pyszny i zdrowy deser upowszechnił się.

Dżem pyszny i zdrowy deser – Wailz.pl

Użyteczne właściwości dżemu

Dżem zawiera dużą ilość witamin, minerałów, a także błonnika pokarmowego niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.
Konfitura jest przygotowywany na wysokim ogniu w specjalnych urządzeniach próżniowych, co pozwala na zaoszczędzenie większości użytecznych substancji z naturalnych składników, które tworzą jego podstawę. Ponadto dżem zawiera produkty takie jak agar i żelatyna.
Z alg morskich produkuje się agar-agar, który czyni ten produkt bogatym w jod, żelazo i wapń. Jego podstawowe właściwości to zdolność do oczyszczania organizmu i krwi oraz pobudzania wątroby.
Z kolei żelatyna jest obficie nasycona kolagenem, który jest niezbędny dla mózgu i układu nerwowego. Wzmacnia mięsień sercowy i poprawia wygląd skóry, paznokci i włosów [Sklep Wailz.pl – dżem bez konserwantów].
Dżem zawiera również pektynę, substancję mającą na celu naturalne oczyszczenie i ogólne odmłodzenie. Nie tak dawno temu w produkcji pojawiły się konfiskaty na bazie fruktozy. Ta wersja nie zawiera cukru, więc jest idealna dla osób z cukrzycą lub po prostu trzymających się zdrowej diety.

Zastosowanie dżemu

Dżem to przede wszystkim popularny, rozpowszechniony deser.
Danie to jest galaretką z dodatkiem pokruszonych lub całych małych owoców gotowanych z owocami. W niektórych przypadkach dodaje się pektyny lub inne środki żelujące.

dżem jak dodatek do wypieków – wailz.pl

Konfitura może być stosowana jako samodzielne danie, jak również jako nadzienie do różnych wypieków.
Jest on częścią wielu rodzajów wyrobów piekarniczych. Wiele osób używa dżemu jako dodatku do innych potraw.  Konfitura może być dodawana np. w kaszce, używany do wyrobu słodkich kanapek, podawany z naleśnikami, klapkami i zapiekankami [Dżem gruziński w Krakowie – Wailz.pl].

Rodzaje dżemów

Dżem z brzoskwiń cena
Dżem z jeżyn cena
Dżem z figi cena
Dżem z dyni cena
Dżem z malin cena
Dżem z wiśni cena
Dżem z truskawek cena
Konfitura z czereśni cena
Konfitura z mandarynek cena
Konfitura z orzecha włoskiego cena

Dżem i konfitura kupić w sklepie Wailz.pl [Dżem ormiański w Warszawie – Wailz.pl]