PROMOCJE
Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
-
PRZYPRAWA DO RYB 1000 G
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Przyprawa do ryb jest mieszanką naturalnych przypraw, jest uniwersalną przyprawą do ryb i doskonale nadaje się do przyrządzania wszelkich potraw z ryb: ryb smażonych, gotowanych, pieczonych, kotletów rybnych, zup i sosów.
Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl
Przydatne właściwości
Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie dobroczynne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!Składniki: koper, pietruszka, kwas cytrynowy, sól, tymianek, mięta.
Waga: 1000 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–8.46 g
- tłuszcz–4.40 g
- węglowodany–37.80 g
- 206.8 Kcal/865.3 kJ
-
Out of stock
PRZYPRAWA DO RYB
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Przyprawa do ryb jest mieszanką naturalnych przypraw, jest uniwersalną przyprawą do ryb i doskonale nadaje się do przyrządzania wszelkich potraw z ryb: ryb smażonych, gotowanych, pieczonych, kotletów rybnych, zup i sosów.
Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl
Przydatne właściwości
Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie dobroczynne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!Składniki: uccho-suneli (kozieradka błękitna), kolendra, koper włoski, pieprz czarny, anyż, sól.
Waga: 15 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–8.40 g
- tłuszcz–4.40 g
- węglowodany–37.80 g
- 206.8 Kcal/865.3 kJ
-
CHMELI SUNELI
KHMELI SUNELIPRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Khmeli Suneli jest najbardziej znaną i popularną gruzińską przyprawą. Wiele gospodyń domowych ma to w swoich kuchniach, nawet te, które nie gotują kaukaskich potraw.
Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl
Chmiel-suneli jest idealny do duszonych warzyw, lekkich zup, a nawet dań rybnych.
A dla tych, którzy kochają kuchnię gruzińską, jest ona niezbędna. Bez chmieli-suneli nie da się obejść bez charczo, czachochbili, saciwi, dodaj to do gruzińskiej adziki.Składniki: bazylia, papryka czerwona, pietruszka, koper, kolendra, liść laurowa, cząber, mięta, majeranek, kozieradka błękitna (utsho suneli), nagietki (szafran imeretyjski).
Waga: 15 g
-
PRZYPRAWA CZĄBER
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Cząber nadaje się do wielu potraw. Jego ostrość jest porównywalna do pieprzu czarnego, dlatego czasami jest stosowany jako jego zamiennik. Przyprawę dodaje się do potraw mięsnych, w tym jagnięciny, wieprzowiny i kurczaka.
Nadaje się również do dań z ryb i dziczyzny. Przyprawa ma ostry, ale korzenny i lekko gorzki smak. Jeśli mięso ma specyficzny smak (np. jagnięcina lub niektóre rodzaje dziczyzny), cząber ukryje ten smak i doda potrawie pikanterii i aromatu. Cząber nazywany jest fasolowym zielem, ponieważ jest doskonałym dodatkiem do dań z roślin strączkowych. Przyprawa ta wzbogaca smak, a także łagodzi gazy i wzdęcia po spożyciu grochu i fasoli.
Składniki: cząber
Waga: 50 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–6.7 g
- tłuszcz–5.9 g
- węglowodany–23 g
- 272 Kcal/1138 kJ
-
Out of stock
PRZYPRAWA SUMAK
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Sumak jest jedną z najbardziej popularnych przypraw w kuchni orientalnej. Pochodzi z Syrii. Stąd jego nazwa, która w języku syryjskim tłumaczy się jako czerwony. Smakuje kwaśno i nie ma żadnego silnego aromatu. Jeśli chodzi o kolor, to jest on czerwono-brązowy, a nawet karmazynowy. Czasami używa się go zamiast soku z cytryny, tamaryndowca i octu, a samo drzewo sumaka nazywane jest drzewem octowym. Czasami używa się go nawet do robienia kwaśnej lemoniady. Nie z cytryn, ale z sumaku.
Składniki: sumak
Waga: 50 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–10 g
- tłuszcz–9 g
- węglowodany–28 g
- 239 Kcal/1000 kJ
-
Out of stock
PRZYPRAWA
SZAFRAN IMERETYŃSKI
KVITELI KVAVILI
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Szafran stosuje się do potraw z ryb, mięsa i fasoli. Szafran imeretyński szczególnie dobrze łączy się z orzechami włoskimi.
Przyprawa ta nadaje pikantny smak marynatom i piklom. Jeśli chcesz “rozjaśnić” jakąś potrawę, zalej szafran imeretyński wodą, a następnie dodaj tę mieszankę do sosów, ciastek, rosołu itp.
Szafran imeretyński jest również niezwykle popularny w kuchni gruzińskiej: nie da się osiągnąć klasycznego smaku satsivi czy kharcho bez dodania tej przyprawy.
Składniki: nagietki (szafran imeretyjski)
Waga: 40 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–11 g
- tłuszcz–3.78 g
- węglowodany–28 g
- 190 Kcal/795 kJ
-
PRZYPRAWA DO RYB
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Przyprawa do ryb jest mieszanką naturalnych przypraw, jest uniwersalną przyprawą do ryb i doskonale nadaje się do przyrządzania wszelkich potraw z ryb: ryb smażonych, gotowanych, pieczonych, kotletów rybnych, zup i sosów.
Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl
Przydatne właściwości
Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie dobroczynne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!Składniki: koper, pietruszka, kwas cytrynowy, sól, tymianek, mięta.
Waga: 50 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–8.46 g
- tłuszcz–4.40 g
- węglowodany–37.80 g
- 206.8 Kcal/865.3 kJ
-
Out of stock
PRZYPRAWA KOLENDRA MIELONA
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Kolendra jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych roślin przyprawowych na świecie, znaną od czasów starożytnych i uprawianą w krajach azjatyckich i śródziemnomorskich od około trzech tysięcy lat.
Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl
Kolendra idealnie pasuje jako dodatek do sałatek, ryb, marynat, zup z warzyw strączkowych, pasztetów, rozmaitych mięs i dań z ryżu.
Przydatne właściwości kolendry
Kolendra to przyprawa, która jest nasycona wieloma pożytecznymi substancjami dla ludzkiego organizmu. Dlatego też przyprawa ta jest tak cenna w kuchni i innych przyprawach.Składniki: kolendra.
Waga: 50 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–1.5 g
- tłuszcz–0.0 g
- węglowodany–5.0 g
- 24.8 Kcal / 103.8 kJ
-
Out of stock
CHMELI SUNELI
KHMELI SUNELIPRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Khmeli Suneli jest najbardziej znaną i popularną gruzińską przyprawą. Wiele gospodyń domowych ma to w swoich kuchniach, nawet te, które nie gotują kaukaskich potraw.
Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl
Chmiel-suneli jest idealny do duszonych warzyw, lekkich zup, a nawet dań rybnych.
A dla tych, którzy kochają kuchnię gruzińską, jest ona niezbędna. Bez chmieli-suneli nie da się obejść bez charczo, czachochbili, saciwi, dodaj to do gruzińskiej adziki.Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski).
Waga: 50 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–14.05 g
- tłuszcz–5.9 g
- węglowodany–38.4 g
- 231 Kcal/966.5 kJ.