Adzika

Wyświetlanie 1–9 z 10 wyników

  • adzika Out of stock

    PASTA ADZIKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA PASTA AJIKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Ostra pasta adzika połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom. Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie Adzika.

    Składniki: ostra czerwona papryka, świeży czosnek, sól, uccho suneli, cząber, woda.

    Waga: 125 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu: 77.3 Kcal (324,66kJ)

  • Przyprawy gruziński

    SUCHA ADZIKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Ostra pasta adzika połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom. Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie Adzika.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), czerwona papryka, czosnek, kolendra mielona, sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    białko–3.2 g
    tłuszcz–2.5 g
    węglowodany–10.5 g
    77.3 Kcal /323.4 kJ

  • Satsebeli, sacebeli

    MEGRELIAN ADJIKA 2

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Składniki: sól (56%), czerwona papryczka chili, mielona niebieska kozieradka (uccho suneli), czosnek, mielona kolendra.

    Waga: 120 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu: 72 Kcal (304.5 kJ)

  • Satsebeli, sacebeli

    MEGRELIAN ADJIKA 1

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Składniki: sól (56%), czerwona papryczka chili, czerwona papryka gorzka, mielona niebieska kozieradka (uccho suneli), czosnek, mielona kolendra.

    Waga: 130 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu: 72 Kcal (304.5 kJ)

  • Naturalne Gruzińskie Sosy

    ADJIKA | ADZIKA Czerwona

    NATURALNY SOS PAPRYKOWO-KORZENNY.
    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

    Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców. Przepyszny sos z prawdziwej papryki.
    Adzika czerwona to jest gęsty sos/pasta, uwielbiany przez zwolenników ostrzejszych smaków.

    Adjika to jest przepyszny sos z prawdziwej papryki – Wailz.pl

    Składniki: czerwona papryka, czerwona ostra papryka, czosnek, sól, przyprawy, ocet.

    Waga netto: 190 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    białko–1,3 g,
    tłuszcz–0,5 g,
    tłuszcze nasycone–0,1 g,
    węglowodany–5,8 g z czego cukru–5,6 g,
    sól–2,5 g.

    Wartość energetyczna: 32,9 Kcal.

  • Adżika, Adjika

    ADJIKA | ADZIKA Zielona

    NATURALNY SOS PAPRYKOWO-KORZENNY.
    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

    Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców. Przepyszny sos z prawdziwej papryki.
    Adzika czerwona to jest gęsty sos/pasta, uwielbiany przez zwolenników ostrzejszych smaków.

    Adjika to jest przepyszny sos z prawdziwej papryki – Wailz.pl

    Składniki: ostra zielona papryka, zielona słodka papryka, sól, przyprawy.

    Waga: 190 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:

    białko–1,3 g
    tłuszcz–0,5 g
    tłuszcze nasycone–0,1 g
    węglowodany–5,8 g
    sól–2,5 g
    Wartość energetyczna: 32,9 Kcal.

  • Naturalny Sos z Gruzji bez konserwantów

    ADZIKA ELIT | ADJIKA

    NATURALNY SOS PAPRYKO-KORZENNY.
    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

    Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców. Przepyszny sos z prawdziwej papryki.
    Sos papryko-korzenny jest gęsty sos/pasta, uwielbiany przez zwolenników ostrzejszych smaków.

    Adzika to jest skarb gruzińskie kuchni – Wailz.pl

    Składniki: czerwona papryka, pomidory (pasta pomidorowa), czerwona ostra papryka, cukier, sól, czosnek, cebula, przyprawy, olej roślinny.

    Waga netto: 280 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    białko–2.1 g
    tłuszcz–0.9 g
    tłuszcze nasycone–0.1 g
    węglowodany–10.5 g z czego cukru–9.8 g
    sól–2.5 g

    Wartość energetyczna: 58,5 Kcal.

  • Naturalny Sos z Gruzji bez konserwantów

    ADJIKA | ADZIKA Extra

    NATURALNY SOS PAPRYKO-KORZENNY.
    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

    Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców. Przepyszny sos z prawdziwej papryki.
    Adzika Extra to jest gęsty sos/pasta papryko-korzenny, uwielbiany przez zwolenników ostrzejszych smaków.

    Prawdziwy gruziński sos – Wailz.pl

    Składniki: pomidory, czerwona papryka, czerwona ostra papryka, świeże zioła, przyprawy,  ocet.

    Waga netto: 340 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    białko–2,7 g,
    tłuszcz–0 g,
    węglowodany–16 g z czego cukru–15 g,
    sól–2 g.

    Wartość energetyczna: 74,8 Kcal.

  • Adjika, adzika

    ADZIKA | ADJIKA 

    NATURALNY SOS Z CZERWONEJ PAPRYKI.
    BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.

    Adzika to jest pikantna masa przypominająca pastę. Sos z czerwonej papryki jest ulubioną potrawą wielu ludzi.
    Adjika jest produkowana z najświeższej czerwonej papryki rosnącej tylko w Armenii, z dodatkiem pomidorów, czosnku i przypraw [Adzika przepis – Wailz.pl].
    Bogaty smak Adjiki sprawia, że każda potrawa jest wyjątkowa, pobudza apetyt i poprawia trawienie.

     Adjika z czerwonej papryki polecana do dań mięsnych na ciepło – Wailz.pl

    Składniki: papryka czerwona, świeże pomidory, czosnek, pietruszka, olej roślinny, przyprawy, sól.

    Waga netto: 530 g

    Wartość odżywcza na 100 g produktu:
    kalorie: 78 kcal/329 kJ
    tłuszcz: 2 g
    węglowodany: 15 g

ADJIKA | ADZIKA

Idź do sklepu