przyprawa gruzińska

Showing all 12 results

  • Sale!

    ZESTAW PRZYPRAW GRUZIŃSKICH

    SÓL SWAŃSKA
    ADZIKA SUCHA
    CHMELI-SUNELI
    PRZYPRAWY DO RYB I MIĘS

     

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Zestaw przypraw jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Zestaw składa się z 5 przypraw, ziół i mieszanek. 

    W zestawie znajdują się gruzińskie przyprawy t takie jak:

    1. Swańska sól.
      Składniki: sól (48,8%), , czosnek, kolendra, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, koper włoski, kurkuma, papryka, czerwona papryka. Waga: 50 g
    2. Adzika sucha.
      Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), czerwona papryka (chilli), czerwona papryka, czosnek, sól. Waga: 50 g
    3. Chmeli-Suneli.Składniki: bazylia, papryka czerwona, pietruszka, koper, kolendra, liść laurowa, cząber, mięta, majeranek, kozieradka błękitna (utsho suneli), nagietki (szafran imeretyjski). Waga: 15 g
    4. Przyprawa do mięs.
      Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, pietruszka, sól, kurkuma,  seler, cząber, czerwona papryka chili w proszku. Waga: 15 g
    5. Przyprawa do ryb.
      Składniki: uccho-suneli (kozieradka błękitna), kolendra, koper włoski, pieprz czarny, anyż, sól.  Waga: 15 g

     

    Waga zestawu: 2*50 g, 3*15 g

     

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.

    ZESTAW PRZYPRAW GRUZIŃSKICH

    65.00
  • Out of stock

    PRZYPRAWA DO RYB

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Przyprawa do ryb jest mieszanką naturalnych przypraw, jest uniwersalną przyprawą do ryb i doskonale nadaje się do przyrządzania wszelkich potraw z ryb: ryb smażonych, gotowanych, pieczonych, kotletów rybnych, zup i sosów.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Przydatne właściwości
    Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie dobroczynne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!

    Składniki: uccho-suneli (kozieradka błękitna), kolendra, koper włoski, pieprz czarny, anyż, sól.

    Waga: 45 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–8.40 g
    • tłuszcz–4.40 g
    • węglowodany–37.80 g
    • 206.8 Kcal/865.3 kJ
  • CHMELI SUNELI
    KHMELI SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Khmeli Suneli jest najbardziej znaną i popularną gruzińską przyprawą. Wiele gospodyń domowych ma to w swoich kuchniach, nawet te, które nie gotują kaukaskich potraw.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Chmiel-suneli jest idealny do duszonych warzyw, lekkich zup, a nawet dań rybnych.
    A dla tych, którzy kochają kuchnię gruzińską, jest ona niezbędna. Bez chmieli-suneli nie da się obejść bez charczo, czachochbili, saciwi, dodaj to do gruzińskiej adziki.

    Składniki: bazylia, papryka czerwona, pietruszka, koper, kolendra, liść laurowa, cząber, mięta, majeranek, kozieradka błękitna (utsho suneli), nagietki (szafran imeretyjski).

    Waga: 15 g

  • SUCHA ADZIKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Ostra pasta adzika połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom. Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie Adzika.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), czerwona papryka (chilli), czerwona papryka, czosnek, sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    białko–12.05 g
    tłuszcz–4.28 g
    węglowodany–13.2 g
    140 Kcal

  • SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól (48,8%), , czosnek, kolendra, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, koper włoski, kurkuma, papryka, czerwona papryka.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    • białko–9.41 g
    • tłuszcz–4.88 g
    • węglowodany–10.5
    • 124 Kcal/519 kJ.

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.

  • przyprawa do fasoli, przyprawa do Lobio, Przyprawa gruzińska Out of stock

    PRZYPRAWA DO FASOLI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    PRZYPRAWA DO LOBIO

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Przyprawa do fasoli jest mieszanką naturalnych przypraw, jest uniwersalną przyprawą do fasoli, zupa fasolowa, grochówka, kapusta z grochem, dania z ciecierzycy i soczewicy.

    Polecana jest również do wszelkich dań z grochem i innymi roślinami strączkowymi.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Przydatne właściwości
    Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie dobroczynne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!

    Składniki: kolendra, kozieradka błękitna (utsho suneli), sól, czosnek, pieprz, czerwona papryka, cząber.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–0.58 g
    • tłuszcz–1.39 g
    • węglowodany–26.12 g
    • 128 Kcal/535 kJ
  • Sale! Out of stock

    PRZYPRAWA DO WIEPRZOWINY

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Przydatne właściwości
    Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie użyteczne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!

    Składniki: mięta, czosnek, kolendra, papryka, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, bazylia, kwas cytrynowy, czerwona papryka, sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–9.59 g
    • tłuszcz–7.53 g
    • węglowodany–54.29 g
    • 307 Kcal/1284.5 kJ
  • PRZYPRAWA DO MIĘS

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Gruzińska przyprawa do mięsa to mieszanka naturalnych przypraw, które doskonale komponują się z mięsem i nadają mu aromat, soczystość i smak prawdziwych tradycji kuchni gruzińskiej.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, pietruszka, sól, kurkuma,  seler, cząber, czerwona papryka chili w proszku.

    Waga: 15 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–1.5 g
    • tłuszcz–0.0 g
    • węglowodany–5.0 g
    • 24.8 Kcal / 103.8 kJ
  • Satsebeli, sacebeli Out of stock

    MEGRELIAN ADJIKA 1

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Składniki: sól (56%), czerwona papryczka chili, czerwona papryka gorzka, mielona niebieska kozieradka (uccho suneli), czosnek, mielona kolendra.

    Waga: 130 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu: 72 Kcal (304.5 kJ)

  • Sale! przyprawa bez gmo Out of stock

    SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól, kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski), czerwona papryka, kminek, czosnek.

    Waga: 1000 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    • białko–14.08 g
    • tłuszcz–7.74 g
    • węglowodany–41.4
    • 220.7 Kcal/923.4 kJ.

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.

  • SUCHA ADZIKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Ostra pasta adzika połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom. Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie Adzika.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), czerwona papryka, czosnek, kolendra mielona, sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    białko–3.2 g
    tłuszcz–2.5 g
    węglowodany–10.5 g
    77.3 Kcal /323.4 kJ

  • SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól, kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski), czerwona papryka, kminek, czosnek.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    • białko–14.08 g
    • tłuszcz–7.74 g
    • węglowodany–41.4
    • 220.7 Kcal/923.4 kJ.

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.