przyprawa gruzińska

Wyświetlanie 1–9 z 17 wyników

  • Przyprawy gruziński

    PRZYPRAWA KOLENDRA MIELONA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Kolendra jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych roślin przyprawowych na świecie, znaną od czasów starożytnych i uprawianą w krajach azjatyckich i śródziemnomorskich od około trzech tysięcy lat.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Kolendra idealnie pasuje jako dodatek do sałatek, ryb, marynat, zup z warzyw strączkowych, pasztetów, rozmaitych mięs i dań z ryżu.

    Przydatne właściwości kolendry
    Kolendra to przyprawa, która jest nasycona wieloma pożytecznymi substancjami dla ludzkiego organizmu. Dlatego też przyprawa ta jest tak cenna w kuchni i innych przyprawach.

    Składniki: kolendra.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–1.5 g
    • tłuszcz–0.0 g
    • węglowodany–5.0 g
    • 24.8 Kcal / 103.8 kJ
  • Przyprawy gruziński

    PRZYPRAWA DO RYB

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Przyprawa do ryb jest mieszanką naturalnych przypraw, jest uniwersalną przyprawą do ryb i doskonale nadaje się do przyrządzania wszelkich potraw z ryb: ryb smażonych, gotowanych, pieczonych, kotletów rybnych, zup i sosów.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Przydatne właściwości
    Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie dobroczynne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!

    Składniki: koper, pietruszka, kwas cytrynowy, sól, tymianek, mięta.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–8.46 g
    • tłuszcz–4.40 g
    • węglowodany–37.80 g
    • 206.8 Kcal/865.3 kJ
  • adzika Out of stock

    PASTA ADZIKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA PASTA AJIKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Ostra pasta adzika połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom. Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie Adzika.

    Składniki: ostra czerwona papryka, świeży czosnek, sól, uccho suneli, cząber, woda.

    Waga: 125 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu: 77.3 Kcal (324,66kJ)

  • Przyprawy gruziński

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA I DROBIU

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Przyprawa do kurczaka – Przyprawa jest specjalnie dobrana do potraw z mięsa kurczaka. Podkreśla smak i aromat Twojej potrawy oraz nadaje jej złocisty kolor, czyniąc ją jeszcze bardziej apetyczną!

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Przydatne właściwości
    Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie użyteczne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!

    Składniki: czosnek, kolendra, papryka, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, bazylia, kwas cytrynowy, czerwona papryka, sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–9.59 g
    • tłuszcz–7.53 g
    • węglowodany–54.29 g
    • 307 Kcal/1284.5 kJ
  • Przyprawy gruziński

    SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól, kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski), czerwona papryka, kminek, czosnek.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    • białko–14.08 g
    • tłuszcz–7.74 g
    • węglowodany–41.4
    • 220.7 Kcal/923.4 kJ.

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.

  • Przyprawy gruziński

    CHMELI SUNELI
    KHMELI SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Khmeli Suneli jest najbardziej znaną i popularną gruzińską przyprawą. Wiele gospodyń domowych ma to w swoich kuchniach, nawet te, które nie gotują kaukaskich potraw.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Chmiel-suneli jest idealny do duszonych warzyw, lekkich zup, a nawet dań rybnych.
    A dla tych, którzy kochają kuchnię gruzińską, jest ona niezbędna. Bez chmieli-suneli nie da się obejść bez charczo, czachochbili, saciwi, dodaj to do gruzińskiej adziki.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski).

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–14.05 g
    • tłuszcz–5.9 g
    • węglowodany–38.4 g
    • 231 Kcal/966.5 kJ.
  • Przyprawy gruziński

    PRZYPRAWA DO MIĘS

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Gruzińska przyprawa do mięsa to mieszanka naturalnych przypraw, które doskonale komponują się z mięsem i nadają mu aromat, soczystość i smak prawdziwych tradycji kuchni gruzińskiej.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Składniki: czosnek, kolendra, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, cząber, papryka, sól, kwas cytrynowy, czerwona papryka, czarny pieprz.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–1.5 g
    • tłuszcz–0.0 g
    • węglowodany–5.0 g
    • 24.8 Kcal / 103.8 kJ
  • Przyprawy gruziński

    SUCHA ADZIKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Adzika jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.

    Przyprawa Adzika wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.

    Przyprawa adzika doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).

    Ostra pasta adzika połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom. Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie Adzika.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), czerwona papryka, czosnek, kolendra mielona, sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    białko–3.2 g
    tłuszcz–2.5 g
    węglowodany–10.5 g
    77.3 Kcal /323.4 kJ

  • Przyprawy gruziński

    UCCHO SUNELI

    UTSHO SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Uccho-suneli jest narodową przyprawą gruzińską, która ma szczególny smak i nadaje wszystkim potrawom, które zawierają tę przyprawę, delikatny orzechowy aromat.

    Wiadomo, że Utsho-suneli uzyskiwany jest z rośliny, która nazywana jest kozieradką niebieską. W zwykłym stanie niebieski kozieradka nie różni się niezwykłymi właściwościami ani szczególnym smakiem. Ale jeśli zostanie wysuszona, roślina zamienia się w niezwykle pachnącą przyprawę, która jest częścią wielu innych przypraw.

    Utsho Suneli to jest kozieradka niebieska – wailz.pl

    Utsho-sunneli wkłada się do potraw z jagnięciny i ryby, aby podkreślić delikatny orzechowy smak głównego produktu. A ta przyprawa jest niezbędna dla mięsa kurczaka i ptaków w ogóle.

    Sprawia, że smak kurczaka, kaczki, indyka i przepiórek staje się jaśniejszy, bogatszy i bardziej wyrafinowany.

    Składniki: utsho suneli (kozieradka błękitna).

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–10.95 g
    • tłuszcz–3.26 g
    • węglowodany–38.31 g
    • 255 Kcal / 1066.9 kJ.