swańska sól

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

  • Przyprawy gruzińskie. Swańska sól, adzika, chmeli-suneli

    SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól (48,8%), , czosnek, kolendra, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, koper włoski, kurkuma, papryka, czerwona papryka.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    • białko–9.41 g
    • tłuszcz–4.88 g
    • węglowodany–10.5
    • 124 Kcal/519 kJ.

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.

  • Przyprawy gruziński Out of stock

    UCCHO SUNELI

    UTSHO SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Uccho-suneli jest narodową przyprawą gruzińską, która ma szczególny smak i nadaje wszystkim potrawom, które zawierają tę przyprawę, delikatny orzechowy aromat.

    Wiadomo, że Utsho-suneli uzyskiwany jest z rośliny, która nazywana jest kozieradką niebieską. W zwykłym stanie niebieski kozieradka nie różni się niezwykłymi właściwościami ani szczególnym smakiem. Ale jeśli zostanie wysuszona, roślina zamienia się w niezwykle pachnącą przyprawę, która jest częścią wielu innych przypraw.

    Utsho Suneli to jest kozieradka niebieska – wailz.pl

    Utsho-sunneli wkłada się do potraw z jagnięciny i ryby, aby podkreślić delikatny orzechowy smak głównego produktu. A ta przyprawa jest niezbędna dla mięsa kurczaka i ptaków w ogóle.

    Sprawia, że smak kurczaka, kaczki, indyka i przepiórek staje się jaśniejszy, bogatszy i bardziej wyrafinowany.

    Składniki: utsho suneli (kozieradka błękitna).

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–10.95 g
    • tłuszcz–3.26 g
    • węglowodany–38.31 g
    • 255 Kcal / 1066.9 kJ.
  • przyprawa bez gmo Out of stock

    UCCHO SUNELI

    UTSHO SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Uccho-suneli jest narodową przyprawą gruzińską, która ma szczególny smak i nadaje wszystkim potrawom, które zawierają tę przyprawę, delikatny orzechowy aromat.

    Wiadomo, że Utsho-suneli uzyskiwany jest z rośliny, która nazywana jest kozieradką niebieską. W zwykłym stanie niebieski kozieradka nie różni się niezwykłymi właściwościami ani szczególnym smakiem. Ale jeśli zostanie wysuszona, roślina zamienia się w niezwykle pachnącą przyprawę, która jest częścią wielu innych przypraw.

    Utsho Suneli to jest kozieradka niebieska – wailz.pl

    Utsho-sunneli wkłada się do potraw z jagnięciny i ryby, aby podkreślić delikatny orzechowy smak głównego produktu. A ta przyprawa jest niezbędna dla mięsa kurczaka i ptaków w ogóle.

    Sprawia, że smak kurczaka, kaczki, indyka i przepiórek staje się jaśniejszy, bogatszy i bardziej wyrafinowany.

    Składniki: utsho suneli (kozieradka błękitna).

    Waga: 1000 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–10.95 g
    • tłuszcz–3.26 g
    • węglowodany–38.31 g
    • 255 Kcal / 1066.9 kJ.
  • Promocja! przyprawa bez gmo Out of stock

    SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól, kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski), czerwona papryka, kminek, czosnek.

    Waga: 1000 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    • białko–14.08 g
    • tłuszcz–7.74 g
    • węglowodany–41.4
    • 220.7 Kcal/923.4 kJ.

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.

  • Przyprawy gruzińskie. Swańska sól, adzika, chmeli-suneli Out of stock

    SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól, kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski), czerwona papryka, kminek, czosnek.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g produktu:

    • białko–14.08 g
    • tłuszcz–7.74 g
    • węglowodany–41.4
    • 220.7 Kcal/923.4 kJ.

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.

  • Sól swańska Out of stock

    SÓL SWAŃSKA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Sól Swańska jest mieszanką przypraw, które pochodzą ze słonecznej Gruzji.
    Liczne składniki dodane do przyprawy pozwalają na zakup dań o oryginalnym smaku, odrobinie goryczy i pikantnym smaku.
    Dzięki swojej kompozycji przyprawa ta doskonale komponuje się z gorącymi daniami (w tym zupami) i sosami.
    Smak potraw rybnych i mięsnych rozciąga się daleko wokoło.

    Składniki: sól, kozieradka, kolendra, kminek, nagietek, pieprz, szafran, czosnek.

    Waga: 160 g

    Przyprawa do zup, sosów, mięsa, kanapek, potraw grillowanych, sałatek, grzybów, ryb, marynowania mięs i warzyw, itp.