chmeli suneli

Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • Przyprawy gruzińskie. Swańska sól, adzika, chmeli-suneli

    CHMELI SUNELI
    KHMELI SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Khmeli Suneli jest najbardziej znaną i popularną gruzińską przyprawą. Wiele gospodyń domowych ma to w swoich kuchniach, nawet te, które nie gotują kaukaskich potraw.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Chmiel-suneli jest idealny do duszonych warzyw, lekkich zup, a nawet dań rybnych.
    A dla tych, którzy kochają kuchnię gruzińską, jest ona niezbędna. Bez chmieli-suneli nie da się obejść bez charczo, czachochbili, saciwi, dodaj to do gruzińskiej adziki.

    Składniki: bazylia, papryka czerwona, pietruszka, koper, kolendra, liść laurowa, cząber, mięta, majeranek, kozieradka błękitna (utsho suneli), nagietki (szafran imeretyjski).

    Waga: 15 g

  • Imeretyński szafran, Przyprawa gruzińska Out of stock

    PRZYPRAWA

    SZAFRAN IMERETYŃSKI

    KVITELI KVAVILI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Szafran stosuje się do potraw z ryb, mięsa i fasoli. Szafran imeretyński szczególnie dobrze łączy się z orzechami włoskimi.

    Przyprawa ta nadaje pikantny smak marynatom i piklom. Jeśli chcesz “rozjaśnić” jakąś potrawę, zalej szafran imeretyński wodą, a następnie dodaj tę mieszankę do sosów, ciastek, rosołu itp.

    Szafran imeretyński jest również niezwykle popularny w kuchni gruzińskiej: nie da się osiągnąć klasycznego smaku satsivi czy kharcho bez dodania tej przyprawy.

    Składniki:  nagietki (szafran imeretyjski)

    Waga: 40 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–11 g
    • tłuszcz–3.78 g
    • węglowodany–28 g
    • 190 Kcal/795 kJ
  • przyprawa do charczo, Przyprawa gruzińska

    PRZYPRAWA CHARCHO SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    DO ZUPY CHARCHO

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Zupa Charczo jest wizytówką narodowej kuchni gruzińskiej.

    Dosłownie każdy region kraju, każda miejscowość ma swój własny przepis na to danie. Jedyną rzeczą, która pozostaje niezmieniona jest bogactwo przypraw, które tworzą ten niezapomniany głęboki, bogaty i oryginalny smak.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Skład przyprawy do Kharcho
    Gruzińskie gospodynie same zaopatrują się w przyprawy do Charczo, stosując swoje ulubione, sprawdzone przez czas i starannie skalibrowane proporcje. Ale jest możliwe kupić gotowe mieszanki oparte na tradycyjnych przepisach na zupę Kharcho.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, curry, czerwona papryka, nagietki (szafran imeretyjski), sól.

    Waga: 1000 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–5.08 g
    • tłuszcz–1.75 g
    • węglowodany–23.17 g
    • 116.5 Kcal/487.4 kJ
  • przyprawa do charczo, Przyprawa gruzińska

    PRZYPRAWA KHARCHO SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    DO ZUPY KHARCHO

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Zupa Charczo jest wizytówką narodowej kuchni gruzińskiej.

    Dosłownie każdy region kraju, każda miejscowość ma swój własny przepis na to danie. Jedyną rzeczą, która pozostaje niezmieniona jest bogactwo przypraw, które tworzą ten niezapomniany głęboki, bogaty i oryginalny smak.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Skład przyprawy do Kharcho
    Gruzińskie gospodynie same zaopatrują się w przyprawy do Charczo, stosując swoje ulubione, sprawdzone przez czas i starannie skalibrowane proporcje. Ale jest możliwe kupić gotowe mieszanki oparte na tradycyjnych przepisach na zupę Kharcho.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, curry, czerwona papryka, nagietki (szafran imeretyjski), sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–5.08 g
    • tłuszcz–1.75 g
    • węglowodany–23.17 g
    • 116.5 Kcal/487.4 kJ
  • Promocja! Przyprawy gruziński

    PRZYPRAWA DO RYB

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Przyprawa do ryb jest mieszanką naturalnych przypraw, jest uniwersalną przyprawą do ryb i doskonale nadaje się do przyrządzania wszelkich potraw z ryb: ryb smażonych, gotowanych, pieczonych, kotletów rybnych, zup i sosów.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Przydatne właściwości
    Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie dobroczynne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!

    Składniki: koper, pietruszka, kwas cytrynowy, sól, tymianek, mięta.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–8.46 g
    • tłuszcz–4.40 g
    • węglowodany–37.80 g
    • 206.8 Kcal/865.3 kJ

    PRZYPRAWA DO RYB

    8.80
  • Promocja! Przyprawy gruziński

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA I DROBIU

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Przyprawa do kurczaka – Przyprawa jest specjalnie dobrana do potraw z mięsa kurczaka. Podkreśla smak i aromat Twojej potrawy oraz nadaje jej złocisty kolor, czyniąc ją jeszcze bardziej apetyczną!

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Przydatne właściwości
    Ta aromatyczna przyprawa jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bardzo użyteczna, ponieważ łączy w sobie wszystkie użyteczne właściwości zawartych w niej przypraw i korzeni!

    Składniki: czosnek, kolendra, papryka, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, bazylia, kwas cytrynowy, czerwona papryka, sól.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–9.59 g
    • tłuszcz–7.53 g
    • węglowodany–54.29 g
    • 307 Kcal/1284.5 kJ
  • Przyprawy gruziński

    PRZYPRAWA DO MIĘS

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Gruzińska przyprawa do mięsa to mieszanka naturalnych przypraw, które doskonale komponują się z mięsem i nadają mu aromat, soczystość i smak prawdziwych tradycji kuchni gruzińskiej.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Składniki: czosnek, kolendra, kozieradka błękitna (utsho suneli), kminek, cząber, papryka, sól, kwas cytrynowy, czerwona papryka, czarny pieprz.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–1.5 g
    • tłuszcz–0.0 g
    • węglowodany–5.0 g
    • 24.8 Kcal / 103.8 kJ
  • Przyprawa kolendra mielona Out of stock

    PRZYPRAWA KOLENDRA MIELONA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Kolendra jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych roślin przyprawowych na świecie, znaną od czasów starożytnych i uprawianą w krajach azjatyckich i śródziemnomorskich od około trzech tysięcy lat.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Kolendra idealnie pasuje jako dodatek do sałatek, ryb, marynat, zup z warzyw strączkowych, pasztetów, rozmaitych mięs i dań z ryżu.

    Przydatne właściwości kolendry
    Kolendra to przyprawa, która jest nasycona wieloma pożytecznymi substancjami dla ludzkiego organizmu. Dlatego też przyprawa ta jest tak cenna w kuchni i innych przyprawach.

    Składniki: kolendra.

    Waga: 1000 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–1.5 g
    • tłuszcz–0.0 g
    • węglowodany–5.0 g
    • 24.8 Kcal / 103.8 kJ
  • Przyprawy gruziński Out of stock

    PRZYPRAWA KOLENDRA MIELONA

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Kolendra jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych roślin przyprawowych na świecie, znaną od czasów starożytnych i uprawianą w krajach azjatyckich i śródziemnomorskich od około trzech tysięcy lat.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Kolendra idealnie pasuje jako dodatek do sałatek, ryb, marynat, zup z warzyw strączkowych, pasztetów, rozmaitych mięs i dań z ryżu.

    Przydatne właściwości kolendry
    Kolendra to przyprawa, która jest nasycona wieloma pożytecznymi substancjami dla ludzkiego organizmu. Dlatego też przyprawa ta jest tak cenna w kuchni i innych przyprawach.

    Składniki: kolendra.

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–1.5 g
    • tłuszcz–0.0 g
    • węglowodany–5.0 g
    • 24.8 Kcal / 103.8 kJ
  • Przyprawy gruziński Out of stock

    CHMELI SUNELI
    KHMELI SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Khmeli Suneli jest najbardziej znaną i popularną gruzińską przyprawą. Wiele gospodyń domowych ma to w swoich kuchniach, nawet te, które nie gotują kaukaskich potraw.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Chmiel-suneli jest idealny do duszonych warzyw, lekkich zup, a nawet dań rybnych.
    A dla tych, którzy kochają kuchnię gruzińską, jest ona niezbędna. Bez chmieli-suneli nie da się obejść bez charczo, czachochbili, saciwi, dodaj to do gruzińskiej adziki.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski).

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–14.05 g
    • tłuszcz–5.9 g
    • węglowodany–38.4 g
    • 231 Kcal/966.5 kJ.
  • Promocja! przyprawa bez gmo Out of stock

    CHMELI SUNELI

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Khmeli Suneli jest najbardziej znaną i popularną gruzińską przyprawą. Wiele gospodyń domowych ma to w swoich kuchniach, nawet te, które nie gotują kaukaskich potraw.

    Ale co oznacza nazwa tej przyprawy i z czego się składa? – wailz.pl

    Chmiel-suneli jest idealny do duszonych warzyw, lekkich zup, a nawet dań rybnych.
    A dla tych, którzy kochają kuchnię gruzińską, jest ona niezbędna. Bez chmieli-sunali nie da się obejść bez kharcho, chahohbili, satsivi, dodaj to do gruzińskiej adjiki.

    Składniki: kozieradka błękitna (utsho suneli), kolendra, nagietki (szafran imeretyjski).

    Waga: 1000 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–14.05 g
    • tłuszcz–5.9 g
    • węglowodany–38.4 g
    • 231 Kcal/966.5 kJ.