Nugbari, znanego gruzińskiego producenta czurczchele (churchkhele).
Naszą misją jest produkcja naturalnych i pysznych tradycyjnych gruzińskich słodyczy najwyższej jakości.

Mając ten pomysł na uwadze, Nugbari zostało założone w 2015 roku.

Krótka informacja o firmie:
Produkcja Czurczchela w Kakheti (Tsnori)
Biuro pakowania i dystrybucji w Tbilisi
Salony wystawowe i sklepy firmowe w dużych centrach handlowych w Tbilisi.
Oznakowany stoisko sprzedaży w sieciach handlowych i supermarketach
Eksport do USA, krajów Europy Środkowej i Wschodniej.

Nugbari znajduje się w Tsnori (Kakheti).
Proces produkcyjny prowadzony jest w pełnej zgodności z normami sanitarnymi i normami bezpieczeństwa. Dotychczasowa zdolność produkcyjna wynosi do 10.000 Czurczchele dziennie.
Podstawą do produkcji Czurczchelu w naszym przedsiębiorstwie są winogrona odmian Rkatsiteli, a dokładniej zagęszczony sok. Jest on mieszany w określonej proporcji z mąką, podgrzewany i doprowadzany do gęstej konsystencji.
Orzechy włoskie lub orzechy laskowe są często wykorzystywane do gruzińskich delikatesów.
Oczyszczone orzechy są suszone w piecu Tone.
Orzechy nawleka się na nitkę, a następnie zanurza w przygotowanej syropie winogronowym w kilku etapach i wysyłane do specjalnej suszarki.
Procesy, które na pierwszy rzut oka wydają się dość proste, wymagają stałego monitorowania.

Nasi eksperci sprawdzają i regulują temperaturę i wilgotność powietrza w specjalnych pomieszczeniach, kontrolując czas suszenia każdej partii.

Tradycyjne gruzińskie słodycze są smaczne i użyteczne, zawsze będą na szczycie popularności. Aby nie przegapić okazji, by kupić czurczchele i cieszyć się prawdziwie naturalnym produktem.