cząber
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
-
PRZYPRAWA CZĄBER
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Cząber nadaje się do wielu potraw. Jego ostrość jest porównywalna do pieprzu czarnego, dlatego czasami jest stosowany jako jego zamiennik. Przyprawę dodaje się do potraw mięsnych, w tym jagnięciny, wieprzowiny i kurczaka.
Nadaje się również do dań z ryb i dziczyzny. Przyprawa ma ostry, ale korzenny i lekko gorzki smak. Jeśli mięso ma specyficzny smak (np. jagnięcina lub niektóre rodzaje dziczyzny), cząber ukryje ten smak i doda potrawie pikanterii i aromatu. Cząber nazywany jest fasolowym zielem, ponieważ jest doskonałym dodatkiem do dań z roślin strączkowych. Przyprawa ta wzbogaca smak, a także łagodzi gazy i wzdęcia po spożyciu grochu i fasoli.
Składniki: cząber
Waga: 1000 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–6.7 g
- tłuszcz–5.9 g
- węglowodany–23 g
- 272 Kcal/1138 kJ
-
PRZYPRAWA CZĄBER
PRZYPRAWA GRUZIŃSKA
– NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
– NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !Cząber nadaje się do wielu potraw. Jego ostrość jest porównywalna do pieprzu czarnego, dlatego czasami jest stosowany jako jego zamiennik. Przyprawę dodaje się do potraw mięsnych, w tym jagnięciny, wieprzowiny i kurczaka.
Nadaje się również do dań z ryb i dziczyzny. Przyprawa ma ostry, ale korzenny i lekko gorzki smak. Jeśli mięso ma specyficzny smak (np. jagnięcina lub niektóre rodzaje dziczyzny), cząber ukryje ten smak i doda potrawie pikanterii i aromatu. Cząber nazywany jest fasolowym zielem, ponieważ jest doskonałym dodatkiem do dań z roślin strączkowych. Przyprawa ta wzbogaca smak, a także łagodzi gazy i wzdęcia po spożyciu grochu i fasoli.
Składniki: cząber
Waga: 50 g
Wartość energetyczna na 100 g:
- białko–6.7 g
- tłuszcz–5.9 g
- węglowodany–23 g
- 272 Kcal/1138 kJ