cząber

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • Promocja! cząber, Przyprawa gruzińska

    PRZYPRAWA CZĄBER

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Cząber nadaje się do wielu potraw. Jego ostrość jest porównywalna do pieprzu czarnego, dlatego czasami jest stosowany jako jego zamiennik. Przyprawę dodaje się do potraw mięsnych, w tym jagnięciny, wieprzowiny i kurczaka.

    Nadaje się również do dań z ryb i dziczyzny. Przyprawa ma ostry, ale korzenny i lekko gorzki smak. Jeśli mięso ma specyficzny smak (np. jagnięcina lub niektóre rodzaje dziczyzny), cząber ukryje ten smak i doda potrawie pikanterii i aromatu. Cząber nazywany jest fasolowym zielem, ponieważ jest doskonałym dodatkiem do dań z roślin strączkowych. Przyprawa ta wzbogaca smak, a także łagodzi gazy i wzdęcia po spożyciu grochu i fasoli.

    Składniki:  cząber

    Waga: 1000 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–6.7 g
    • tłuszcz–5.9 g
    • węglowodany–23 g
    • 272 Kcal/1138 kJ

    PRZYPRAWA CZĄBER 1000 G

    55.00
  • cząber, Przyprawa gruzińska

    PRZYPRAWA CZĄBER

    PRZYPRAWA GRUZIŃSKA

    – NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU !
    – NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW !

    Cząber nadaje się do wielu potraw. Jego ostrość jest porównywalna do pieprzu czarnego, dlatego czasami jest stosowany jako jego zamiennik. Przyprawę dodaje się do potraw mięsnych, w tym jagnięciny, wieprzowiny i kurczaka.

    Nadaje się również do dań z ryb i dziczyzny. Przyprawa ma ostry, ale korzenny i lekko gorzki smak. Jeśli mięso ma specyficzny smak (np. jagnięcina lub niektóre rodzaje dziczyzny), cząber ukryje ten smak i doda potrawie pikanterii i aromatu. Cząber nazywany jest fasolowym zielem, ponieważ jest doskonałym dodatkiem do dań z roślin strączkowych. Przyprawa ta wzbogaca smak, a także łagodzi gazy i wzdęcia po spożyciu grochu i fasoli.

    Składniki:  cząber

    Waga: 50 g

    Wartość energetyczna na 100 g:

    • białko–6.7 g
    • tłuszcz–5.9 g
    • węglowodany–23 g
    • 272 Kcal/1138 kJ