SOSY

Sosy gruzińskie

Sosy odgrywają szczególną rolę w kuchni gruzińskiej.

 

To nie jest tylko niezbędny dodatek do posiłku, ale sekret tworzenia prawdziwych kulinarnych arcydzieł. Od dawna są one symbolem ostrej i pikantnej ekstrawagancji smaków.

Dzisiaj można kupić sosy gruzińskie w naszym sklepie Wailz.pl.

Właściwości i tajemnice kulinarne sosów gruzińskich.

W celu uzyskania sosu gruzińskiego zwykle gotuje się soki jagodowe i owocowe, które miesza się z przyprawami, czosnkiem i orzechami.
Ponadto stosowane są również świeże zioła: kolendra, bazylia, pietruszka, mięta, koper, estragon i cząber.
Płynną bazą jest granat, jeżyna, śliwka, sok pomidorowy, który jest rozcieńczany bulionem mięsnym, wodą, octem lub winem.

Gruzińskie przyprawy zyskały największą popularność jako przyprawa do potraw mięsnych.  Jaki grill bez pikantnej adjiki?
Sos Adzika jest uniwersalna i pasuje do większości potraw.

Sos Adzika jest uniwersalna – sklep Wailz.pl

Czerwona Adzika jest uważana za najbardziej pikantną – podaje się ją z daniami mięsnymi, rybnymi i warzywnymi, a także zupami. Zielona adzika jest nieco delikatniejsza – dodaje się ją do gulaszu, drobiu, gulaszu warzywnego i sosów.

Wszystkie surowce do konserwacji są uprawiane w Gruzji. Jego zbieranie i przetwarzanie odbywa się na dojrzałym etapie, zgodnie z gruzińską tradycją, przy użyciu nowoczesnej technologii, co przyczynia się do maksymalnego zachowania wszystkich użytecznych właściwości produktów.

Gruzińskie sosy do czego? Które kupić?

Istnieje duża różnorodność przypraw korzennych i pikantnych. Należy zrozumieć, że pewien sos jest używany do konkretnych potraw.

Satsebeli można kupić dla ptaków smażonych i gotowanych: kurczaka, kaczki, indyka. W niektórych przypadkach jest lekko podgrzewane przed jedzeniem, a także podawane na zimno.

Sos Sacebeli można kupić w sklepie albo samemu go ugotować [Sos Sacebeli cena – wailz.pl]

Jeśli potrzebujesz przyprawy do ryb, mięsa, ziemniaków lub makaronu, powinieneś kupić sos Tkemali. Tkemali kwasowość doskonale podkreśli zalety tych dań, nie zakłócając przy tym ich smaku.

Tkemali kwasowość doskonale podkreśli zalety dań – Wailz.pl

Zazwyczaj Tkemali przygotowuje się na bazie śliwek, ale w niektórych przypadkach zastępuje się je agrestem lub porzeczką. Sos śliwkowy Tkemali może być z zielonych, czerwonych i żółtych śliwek.

Dla czerwonego mięsa i ryb, kurczaka a sałatki sos z granatu Narszarab jest idealnym rozwiązaniem. Sos z granatów podaje się go również na zimno i gorąco.

Sos z granatu Narszarab jest idealnym rozwiązaniem – Wailz.pl

Narsharab jest bardzo często używany jako marynata. Dzięki sosowi z granatu pieczone mięso nabiera wyrafinowanego kwaśnego smaku, staje się miękkie i soczyste.

Produkty Kula: uznana jakość

Sosy gruzińskie dostarczamy bezpośrednio od producenta do mieszkańców Polski. Produkty Kula wytwarzane są z przyjaznych dla środowiska naturalnych surowców.

Oferujemy wiele różnych ilości. Tak więc w Polsce można kupić gruzińską adziką i inne sosy na Wailz.pl. Duża i mała sprzedaż hurtowa.

Oferujemy produkty wysokiej jakości w najlepszych cenach – oprócz sosów mają Państwo możliwość zakupu naturalnych gruzińskich dżemów i konfitur, czurczhcele, owoców liofilizowanych, suszonych owoców, a także różnorodnych napojów: soków NFC, herbat gruzińskich.

Jaki sos wybierzesz? kwaśno-słodki Tkemali; ostra Adzika; nasycony Satsebeli; pomidorowy Ketchup

 

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • Narszarab Out of stock

    NARSHARAB

    NARSZARAB

    SOS GRUZIŃSKI Z GRANATU

    Naturalny Sos z granatu. 
    Bez konserwantów, barwników i środków ulepszających.
    Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców.

    Popularny na kaukazie sos z owoców granatu powstały poprzez skoncentrowanie soku z owoców granatu.

    Sos ma konsystencję bardzo gęstą.

    Składniki: granat – 80%, syrop cukrowy – 18%, sól – 2%.
    Waga: 250 ml
    Wartość odżywcza na 100 ml produktu:
    białko–1.2 g,
    tłuszcz–0 g,
    tłuszcze nasycone–0 g,
    węglowodany–75 g
    z czego cukru–68.5 g,

    Wartość energetyczna: 351 Kcal/1338.75 kj

    Sos nadaje się do białych mięs, ryb, jako dodatek do deserów, ciast. Dobrze smakuje także w połączeniu z białymi serami.

  • Narszarab Out of stock

    NARSHARAB

    NARSZARAB

    SOS GRUZIŃSKI Z GRANATU

    Naturalny Sos z granatu. 
    Bez konserwantów, barwników i środków ulepszających.
    Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców.

    Popularny na kaukazie sos z owoców granatu powstały poprzez skoncentrowanie soku z owoców granatu.

    Sos ma konsystencję bardzo gęstą.

    Składniki: granat, kwas cytrynowy.
    Waga: 475 g
    Wartość odżywcza na 100 g produktu:białko–0,4 g,
    białko–0,3 g,
    tłuszcz–0 g,
    tłuszcze nasycone–0 g,
    węglowodany–65 g
    z czego cukru–65 g,
    sól–0 g.

    Wartość energetyczna: 262,1 Kcal.

    Sos nadaje się do białych mięs, ryb, jako dodatek do deserów, ciast. Dobrze smakuje także w połączeniu z białymi serami.