LIOFILIZOWANE OWOCE
Liofilizowane owoce
Liofilizowane owoce co to?
Na czym polega liofilizacja? Liofilizacja co to (liofilizacja owoców)– suszenie sublimacyjne zamrożonych substancji. Istotą procesu liofilizacji jest to, że mokry (zawierający wodę) suszenie owoców zamarza❄️❄️❄️, a następnie bardzo wolno ogrzewa owoce🌡 pod bardzo niskim ciśnieniem, 💦 “woda zamieniona w lód” jest z niego „usuwana”.
Dokładniej mówiąc, lód bez żadnego przejścia, omijając fazę ciekłą, zamienia się w parę – sublimuje🌪.
Dlaczego liofilizowane owoce, a nie mrożone owoce?
Alternatywą dla mrożonych owoców i przetworów jest najnowsza technologia zachowania smaku letnich owoców – proces liofilizacji (liofilizacja żywności).
Jest to suszenie mrozem w temperaturze poniżej -40 stopni Celsjusza pod ciśnieniem atmosferycznym. W praktyce jest to nic innego, jak pozbycie się wody z produktu.
Liofilizowane owoce tracą całą wodę, ale zachowują cenne witaminy i minerały oraz poprawiają zdrowie.
Żywność liofilizowana — element funkcjonalnego odżywiania.
Czy odnosi się to również do ich wartości odżywczej? Czy warto kupować żywność liofilizowaną?
Wielu dietetyków podkreśla, że żywność liofilizowana jest produkowana przy użyciu jednej z najbardziej zaawansowanych metod konserwacji żywności.
Głównym problemem jest to, skąd pochodzą owoce, które jemy, ponieważ to, co zawierają, trafia do naszego organizmu.
Liofilizowane owoce czy zdrowe?
Dzisiejsza żywność jest dobrze przetworzona, więc wybieraj tylko zdrowe potrawy. Owoce liofilizowane oferowane przez nasz sklep są najwyższej jakości, pochodzą wyłącznie ze sprawdzonych upraw.
Owoce te są w 100% naturalne, ponieważ nie są opryskiwane chemicznie.
Liofilizowane owoce sklep. W naszym sklepie wailz.pl to nie tylko jakość, ale i świetna cena. Owoce liofilizowane najtaniej.
Zamów i ciesz się pełnym zdrowiem zawartym w naszych produktach: “maliny liofilizowane”, “truskawki liofilizowane”, “liofilizowana czarna porzeczka”, “liofilizowana porzeczka”, “liofilizowana czerwona porzeczka”, “liofilizowana borówka”, “liofilizowane jabłko”, “liofilizowana brzoskwinia”, “liofilizowana czereśnia”, “liofilizowana biała czereśnia”, “liofilizowana czerwona czereśnia”, “liofilizowana mandarynka”, “liofilizowana morela”, “liofilizowana śliwka”, liofilizowana wiśnia, jabłka liofilizowane, liofilizowane maliny, liofilizowane truskawki, liofilizowany melon”, “mieszanka owoców liofilizowanych”.
Dla kogo żywność liofilizowana?
Pierwotnie produkty liofilizowane były wykorzystywane głównie przez wojsko i podczas wypraw kosmicznych.
Obecnie, poza zwiększeniem dostępności żywności liofilizowanej i obniżeniem jej cen, produkty te są używane przez osoby, które chcą jeść zdrową żywność i prowadzić aktywny tryb życia.
Dla każdego i dla wszystkich!
Najczęściej wybierają ją osoby podróżujące w miejscach, gdzie brakuje lodówki – wędrówki po górach, obozy przetrwania w środku lasu itp.
💪Jedzenie w góry.
To jest idealny posiłek dla gór! Jeśli jesteś wędrowcem górskim – jedzenie liofilizowane jest dla Ciebie!
💪Jedzenie na wyprawę rowerową.
Dla ludzi, którzy jeżdżą na rowerze. Jeśli wybieramy się na przejażdżkę rowerową, powinniśmy zadbać o zwiększenie energii w postaci wysokiej jakości jedzenia!
💪Jedzenie na jacht.
Jeśli lubimy żeglować po morzach, to czasami zostajemy na morzu dłużej;) Uszczelnione opakowanie i pochłaniacz wilgoci wewnątrz chronią naszą żywność przed wilgocią.
💪Jedzenie na podróż samochodem i samolotem.
A najważniejsze jest to, że żywność jest odżywcza i wolna od konserwantów i sztucznych dodatków! Więc jest to idealna alternatywa dla hot-doga na stacji benzynowej 😉
Ludzie z alergią chętnie go używają.
Z tego powodu równie chętnie wybierają je matki małych dzieci, które dbają o to, by ich pociechy dostawały to, co najlepsze.
Liofilizowane owoce jest również świetną alternatywą dla dzieci. Dodając do dań owoce liofilizowane, można łatwo poprawić wartość odżywczą wielu dań.
Liofilizowane owoce to doskonała przekąska, która może zastąpić słodycze i chipsy.
Gdzie kupić najlepsze owoce liofilizowane?
W naszym sklepie wailz.pl znajdziesz szeroki wybór owoców liofilizowanych! Owoce liofilizowane na wagę.
Przygotowaliśmy owoce liofilizowane, które dzięki specjalnemu procesowi suszenia są naturalnie konserwowane bez utraty witamin, cukrów i minerałów. Dzięki temu są one doskonałym rozwiązaniem dla osób ceniących sobie komfort, aktywnych fizycznie i dbających o zdrowy tryb życia.
- 🍊Liofilizowana Borówka
- 🍇Liofilizowana Brzoskwinia
- 🍓Liofilizowana Czereśnia mix (czerwona/biała)
- 🥝Liofilizowane Jabłko
- 🍑Liofilizowana Malina
- 🍊Liofilizowana Mandarynka
- 🍇Liofilizowany Melon
- 🍓Liofilizowana Morela
- 🥝Liofilizowana Porzeczka mix (czarna/czerwona)
- 🍑Liofilizowana Śliwka
- 🍊Liofilizowana Truskawka
- 🍇Liofilizowana Wiśnia
Liofilizowane owoce cena od 18 zł.
Czy żywność liofilizowana jest droga?
Na rynku jest tak szeroki wybór, że jest z czego wybierać.
Spotkałem się z opinią, że każdy liofilizowane owoce smakuje prawie tak samo.
Oczywiście, że nie, ponieważ smaki owoców różnią się w zależności od rodzaju stosowanych produktów.
Obecnie na polskim rynku działa kilka firm zajmujących się liofilizacją żywności, niektóre z nich twierdzą, że stosują wyłącznie naturalne owoce.
ALE! Najważniejsze jest to, że te naturalne owoce nie zawierały pestycydów, środków chemicznych, itp.
W przeciwnym razie nie będzie korzyści dla organizmu z liofilizowanych owoców.
Owoce liofilizowane to kosztuje drogo bo, nasze owoce są uprawiane w jednym z najpiękniejszych i najbardziej ekologicznych miejsc na świecie: zachodnim regionie Gruzji, który znajduje się między Morzem Czarnym a Kaukazem. Wszystkie nasze owoce są pakowane w wygodne i piękne opakowania. Nasze owoce nie zawierają: pestycydów, cukru, chemii, konserwantów, sztucznych dodatków, barwników czy wzmacniaczy smaku.
Liofilizowane owoce może są drogie, ale moim zdaniem, nie należy oszczędzać na własnym zdrowiu i na bliskich.
W porównaniu z innymi metodami przetwarzania liofilizaty zachowują większość witamin i składników biologicznie aktywnych. Szczególną uwagę należy zwrócić na witaminę C.
Owoce liofilizowane zastosowanie
- Borówka:
Borówka liofilizowana zawiera witaminę C, która pomaga utrzymać prawidłowy metabolizm energii, zwiększa wchłanianie żelaza, pomaga w regeneracji przywróconej formy witaminy E i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Potas reguluje ciśnienie krwi. - Jabłko:
Jabłko liofilizowane zawiera miedź, mangan, witaminy E, B6 i C. Pomaga w normalnym funkcjonowaniu układu odpornościowego i w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie. - Truskawka:
Truskawki liofilizowane zawierają potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, witaminy B6 i C. Pomaga w prawidłowym wytwarzaniu kolagenu zapewniającego prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, dziąseł, skóry, zębów, kości. Prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. - Malina:
Maliny liofilizowane zawierają witaminy E, B2, B6. Pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym, pomaga utrzymać normalny metabolizm energetyczny i pomaga utrzymać prawidłowy metabolizm żelaza. - Porzeczka:
Porzeczka liofilizowana zawiera duże ilości witaminy C, która pomaga utrzymać prawidłowy metabolizm energetyczny i wspomaga normalne funkcjonowanie układu nerwowego. Witamina C, witamina E, magnez, cynk, miedź i tiamina. - Śliwka:
Śliwka liofilizowana zawiera witaminy A i E. Odgrywa ona rolę w procesie specjalizacji komórkowej i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym. - Wiśnia:
Wiśnia liofilizowana zawiera witaminę A i tiaminę. Pomaga w utrzymaniu zdrowej skóry i błon śluzowych, pomaga w utrzymaniu normalnego wzroku i wspomaga prawidłowy metabolizm żelaza.
Jakie owoce najlepiej jeść? Liofilizowane, suszone, a może świeże?
Oprócz warzyw, owoce są jednym ze składników zdrowej i zróżnicowanej diety.
Zarówno owoce, jak i warzywa powinny znajdować się w naszym menu co najmniej 5 razy dziennie w różnych formach. Latem nie ma z tym żadnych problemów, ale co robić wiosną, jesienią i zimą, gdy nie ma tak wielu owoców? Potem sięgamy po owoce w innych formach, a tu mamy szeroki wybór. Ale jak wybierzemy najlepszy?
Nie każdy suszony owoc jest zdrowy. Warto wybierać owoce bez konserwantów i cukru.
Byłoby idealnie, gdyby owoce były suszone na słońcu.
Zazwyczaj owoce są suszone w specjalnych suszarniach. Podczas suszenia owoce tracą część swoich wartości odżywczych.
Liofilizowanie to najlepszy sposób na zachowanie owoców. W tym przypadku zachowują one swój smak, kolor, nie tracąc przy tym wartości odżywczych. Ponadto owoc w tej formie zawiera niewiele kalorii.
Do wyprodukowania jednego kilograma liofilizowanych owoców potrzeba aż 10 kilogramów świeżych!!!!
💪100% całkowicie naturalne, liofilizowane owoce.
🥝Brak dodatków.
🍊Bez konserwantów.
🍇Bez glutenu.
🍓Bez tłuszczu.
🍑Bez dodatku cukru lub substancji słodzących.
Sprawdź również:
suszony arbuz suszona persymona suszona śliwka suszone kaki czurczchela
No products were found matching your selection.