PRZETWORY
PRZETWORY – Wailz.pl
Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
-
Out of stock
JONJOLI
DŻONDŻOLI
Marynowane kwiatyBEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.
Gruzińskie kapary. Mieszanka ziołowa z górskich łąk Gruzji
Przygotowany ze świeżych kwiatów dżondżoli z lasów z wysokich gór Kaukazu w Gruzji. Uzupełniany zalewą solną z dodatkiem oleju i przypraw. [JONJOLI przepis – Wailz.pl].Korzyści z zamarynowanej dzondzoli – Wailz.pl
Doskonale nadaje się jako przekąska do mocnych drinków i zimnych dań.
Składniki: kwiaty Jonjoli, woda, sól.
Waga: 500 g
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- białko–0.4 g
- tłuszcz–0 g
- tłuszcze nasycone–0 g
- węglowodany–13.2 g
z czego cukru–0 g,
sól–4.25 g.
Wartość energetyczna: 32 Kcal / 133.8 kJ
-
Out of stock
PASTA Z CUKINII | KAWIOR Z CUKINII
PASTA ORMIAŃSKA
PASTA Z KABACZKA
PASTA KANAPKOWA
POTRAWA Z CUKINII
BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.
Kawior z cukinii to niewyczerpane źródło cennych dla zdrowia składników.
W pastę z cukinii skupia najważniejsze składniki :
- potas;
- sód;
- fosfor;
- siarka;
- magnezu;
- wapno;
- manganu i cynku;
A bogactwa witamin w pastę z cukinii jest zazdrość nawet najdroższych preparatów multiwitaminowych. Jest tam witamina A i pełen zestaw witamin z grupy B, H, PP, kwas askorbinowy w obfitości i tokoferol (E). [Pasta z cukinii przepis – Wailz.pl].
Warzywna przekąska z pieczonej cukinii, czerwonej papryki i pomidorów z wyczuwalną nutą czosnku i pietruszki. Niezastąpiony dodatek do chrupiących kawałków pszennego chleba oraz przystawka do zup, dań mięsnych lub zimnych, mocnych drinków.
Użyteczne właściwości kawioru z cukinii – Wailz.pl
Składniki: cukinia, papryka czerwona, cebula, marchewka, przecier pomidorowy, koper, pietruszka, olej roślinny, cukier, sól.
Nie zawiera konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.
To słynna i bardzo smaczna przekąska.
Waga: 750 g
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
kalorie: 97 kcal/406 kJ
tłuszcz: 7.0 g
węglowodany: 7.0 g
w tym cukru: 1.7 g
białko: 1 g -
Out of stock
IMAM BAYLDI| BAKŁAŻAN IMAM
BAKŁAŻAN W SOSIE POMIDOROWYM
POTRAWA Z BAKŁAŻANÓW
BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.
Imam Bayildi to przepis na orientalne dania z nadziewanego bakłażana. Jest to danie wegetariańskie, które zawiera wiele składników odżywczych i niskokalorycznych. Chociaż fani proteinowych potraw mogą zrobić Imam Bayildi z mięsem – wystarczy dodać dowolne mięso lub mięso mielone do tradycyjnej receptury. [Imam Bayildi przepis – Wailz.pl].
Danie jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe, ponieważ skórka bakłażana zawiera nazuninę. Substancja, która chroni komórki układu nerwowego i jest naturalnym antyoksydantem.
Imam Bayildi jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe – Wailz.pl
Składniki: bakłażany, pomidory, papryka, czosnek, cebula, pietruszka, olej roślinny, sól.
To słynna i bardzo smaczna przekąska.
Polecamy każdemu, kto lubi smak pieczonej w oleju oberżyny.Waga: 520 g
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
tłuszcz: 5.0 g
węglowodany: 8.5 g
białko: 2.5 gWartość energetyczna: 89 kcal/327 kJ